İşgal son bulacak Azerbaycan Bayrağı Karabağ’a dikilecek.

Tum1habere konuşan Dr. DERYA AKDEMİR Karabağ işgali bitene kadar bu mücadele devam edecek dedi

Azerbaycan,  işgal altındaki topraklarının özgürleşmesi için başlatmış olduğu harekât ve cepheden gelen zafer haberleri, Türkiye’de çok büyük bir sevincin oluşmasına, yüreklerimizin ferahlamasına, coşku ile dolmasına neden olmuştur. Türkiye’nin birçok illerinde Azerbaycan’a sevgi gösterileri yapılırken, bizlerde diğer STK ile birlikte Azerbaycan için, “Güç Birliği” yapıyoruz.

Bütün STK Azerbaycan’a tam destek verdikleri gibi,  başta sömürgeci Fransa olmak üzere, Ermenistan’a destek veren bütün ülkeleri de şiddetle kınadılar.

Can Azerbaycan bizim canımızdır, damarlarımızda akan kan gibidir. İki devlet tek millet ruhu içerisinde oluşturduğumuz kardeşlik bağları ebediyen devam edecektir. Azerbaycan’da atılan bir çığlığın sesi Türkiye’den duyulur. Acıları acımız, sevinçleri sevinçlerimiz olmuştur.

Azerbaycan’ın kendi topraklarının bağımsızlığı için verdiği mücadeleyi Türk Halkı kendi mücadelesi olarak görmektedir. Ermenistan tarihsel hainliğini sergileyerek,   özgür dünyanın gözü önünde,  haksız, hukuksuz, mesnetsiz olan bu işgalde 1915-1919 Batı Azerbaycan ve Türkiye de Doğu ve Güney Doğuda yaptığı gibi, sivillere saldırmış, katliamlar ve soykırımlar yapmıştır. Bütün dünya üç maymunu oynamıştır. Söz konusu, “Türk Katliamı” olunca,  sağır, kör ve dilsiz oluyorlar. Bunun içinde Türk Dünyası çok daha güçlü olmalı, sesi çok daha fazla gür ve etkili çıkmalı.  Bu anlamda,  Ermenistan’a dolaylı veya dolaysız destek veren bütün ülkeleri bir kez daha şiddetle, nefretle kınıyor, lanetliyorum.

Ermenistan’ın, 1915-1919 tarihleri arasında Batı Azerbaycan’da,  Doğu ve Güneydoğuda Türkiye’deki ki insanlık dışı toplu katliamlar ve Asala Terör Örgütü vasıtasıyla yapmış olduğu saldırılar hafızalarda canlılığını korumaktadır, unutulmadı, unutulmayacaktır. Ermenistan demek,  kan, işkence, şiddet, zulüm ve katliam demektir.  Akıttıkları kanda mutlaka boğulacaklardır.

Ermenistan Kafkasların Terör devletidir. Bu devlet mutlaka yaptıklarının cezasını ödemelidir.

Azerbaycan toprakları özgürleşecek, Karabağ’a Azerbaycan Bayrağı dikilecek, Ermenistan yaptıklarının bedelini ödeyecektir

BATAZ (Batı Azerbaycan) STRATEJİK ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANI

Dr. DERYA AKDEMİR