Ankara Sivil Toplum Platformu 30 Ekim Daveti

Muhterem Başkanım,

(ASTP) Ankara Sivil Toplumu aralarında gönül ve ideal birlikteliği olan, doğrunun yanında yer almayı, yanlışın karşısında durmayı ilke edinen ülkemizde ve dünyada meydana gelen terör, savaş, şiddet, işgal gibi olaylardan doğan insan hakkı ihlalleri ile genel ahlakı tehdit eden, ahlaki erozyon ve manevi tahribata sebep olan sapıklık ve sapkınlıklara karşı ortak mücadele vermek amacıyla 9 Şubat 2008 gün 42 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan ve ilerleyen süreç içinde sayıları 200’e yaklaşan bulan bir sivil toplum hareketidir.

Platformumuz 28 Eylül 2022 Önder İmam-Hatipler Derneğinde yaptığı olağanüstü toplantıda özellikle; 11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul’da imzalanan ve 25 Mayıs 2011 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen Avrupa Konseyi Sözleşmesi ile Biyolojik cinsiyetin dışında “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” adı altında cinsiyetsizliğin, ya da eşcinselliğin 3. Bir cinsiyet olarak dayatılmasına, mezkur sözleşmeye istinaden çıkarlan; karı kocayı birbirine düşüren ailenin yıkılmasına sebep olan 6284 ve zinayı suç olmaktan çıkaran ve boşanmalara ve aile içi facialara yol açan 5237 Türk Ceza Kanunu ve diğer düzenlemelerin 19 Mart 2021 tarih ve 3718 Saylı C. Başkanlığı Kararı ile feshedilen İstanbul Sözleşmesine paralel olarak kaldırılmasının talep edilmesi, milletimizi, devletimizi ayakta tutan aile kurumlarımızın tahrip edilmesinin önüne geçilmesi, giderek ivme kazanan cinsel sapıklık ve sapkınlıklara karşı çocuklarımızın ve gençlerimizin korunması için devlet ve hükümet yetkililerini göreve çağırma amacıyla 30 Ekim 2022 Pazar Günü Saat: 13.30 da Hacı Bayram Cami yanındaki alandan Melike Hatun Camii karşısındaki Erbakan meydanına kadar yürüme ve burada kitlesel basın açıklama yapma kararı almıştır.

Ailemizi korumak, çocuklarımıza sahip çıkmak için, her türlü sapıklık ve sapkınlığa dur demek için ailenizi çocuklarınızı, yakınlarınızı, varsa kurum çalışanlarınızı “30 Ekim 2022 Pazar Günü Saat: 13.30 da Hacı Bayram Cami önünden” birlikte yürümeye davet ediyoruz.

Bu çerçevede ailelerimize yapılan saldırılara dur demek, geleceğimiz olan yavrularımızı sapık ve sapkın akımlardan korumak için bir farkındalık oluşturmak amacıyla yapılacak eyleme Ankara’da olanları fiilen Ankara dışında olanların duaları ile destek vermelerini diler, (ASTP) Ankara Sivil Toplum Platformu ve destekçi sivil toplum kuruluşları olarak en kalbi şükranlarımızı arz ederiz.

Mustafa KIR
                            (ASTP) Ankara Sivil Toplum Platformu ve Tertip Heyeti Başkanı